Vind jij ook dat er echt iets magisch is aan de combinatie van een knisperend vuur en de heerlijke geur van gegrild voedsel? Zou het niet fijn zijn als je deze sfeer naar je eigen achtertuin zou kunnen brengen? Met een BBQ-haard is het perfect mogelijk om een gezellige avond te organiseren die je gasten nog lang zullen koesteren. Hier lees je hoe je zo’n onvergetelijke avond kunt creëren.

Klaarstomen maar!

Als je je vrienden of familie wil uitnodigen, is het belangrijk om hen op de hoogte te brengen van de tijd en de datum van je evenement. Dit kun je doen via social media, maar laat je zeker ook niet tegenhouden om een “ouderwetse” papieren uitnodiging per post op te sturen. Zorg er ook voor dat je zelf goed voorbereid bent en voldoende tijd hebt om alles voor te bereiden. Een mooie planning kan hierbij niet ontbreken.

Maak je tuin evenement-klaar

Aangezien je je gasten in je tuin of op je terras zult ontvangen, moet je die plekken voorbereiden op de geplande festiviteiten. Dit doe je door comfortabele zitplaatsen rond je BBQ-haard te plaatsen. Hou hierbij rekening met de perfecte balans tussen gezelligheid en ruimte voor gesprekken. Denk er ook aan om voldoende warme dekentjes beschikbaar te houden voor wanneer het ’s avonds laat wat koeler wordt. 

Kies je menu

Het voordeel aan een BBQ-haard is dat je alle kanten op kunt met het eten dat je erop wil bereiden. Ga je voor smakelijke hamburgers, perfect gebakken steaks, overheerlijke pizza’s of gegrilde groenten? Marshmallows als afsluiter zijn ook altijd een leuk idee. Probeer rekening te houden met de dieetvoorkeuren van je gasten en vergeet natuurlijk niet om voldoende drankjes koel te zetten.

Zet je BBQ-haard klaar

Een goed voorbereid kok is er twee waard. Het bespaart je veel tijd als je voor je gasten arriveren, al zorgt dat je BBQ-haard klaar is voor gebruik. Dit doe je door te controleren of je voldoende houtskool of brandhout hebt en door na te kijken of je haard goed is schoongemaakt. Steek je vuur eventueel al aan vlak voordat je gasten arriveren, zo creëer je meteen een gezellige sfeer.

Slecht weer vandaag?

Zou je je gasten graag buiten ontvangen, maar laten de weergoden je in de steek? Vertrouw dan op de charme van een houthaard. Hier eten op bereiden is niet echt de bedoeling, maar verder leent het knetterde vuur van je houthaard zich wel perfect tot het hosten van een gezellige avond onder vrienden. Voorzie handige snacks of tapas die gezellig in je zetel verorberd kunnen worden, en zorg er ook zeker voor dat de dorst van je gasten gelest wordt. Met wat extra kaarsjes en zachte muziek op de achtergrond, ga je sowieso een onvergetelijke avond tegemoet!